طرز تهیه شور پاییزی + نکات تهیه شور

تهیه شورهای پاییزی,مواد لازم برای تهیه شور فصل پاییز برای تهیه ترشی و انواع نمک بسیار مناسب است.

مواد لازم برای نمک: خیار، کرفس، گل کلم، هویج، سبزیجات معطر مانند ترخون، شباط، سیر، فلفل سبز تند، سرکه، پودر همیشه بهار. خوب خشک کنید سبزیجات فوق را به جز خیار و گل کلم و سیر و فلفل خرد کرده و پس از شستن و در معرض هوا قرار دهید تا کاملا خشک شوند فلفل و خیار را به روش صحیح و گل کلم را به همان ترتیب با حفظ اصل خرد کنید. شکل، با دست جدا کنید تا به گل کلم های کوچک تبدیل شوند. خرد کردن گل کلم با چاقو زیبایی نمک را از بین می برد همچنین از حبه های سیر استفاده کنید. سبزی های معطر را تمیز کرده و خوب بشویید سپس با ساقه به قطعات حدود 10 سانتی متری خرد کنید. پس از آماده شدن همه مواد، خیار و سبزیجات دیگر مانند گل کلم، هویج، کرفس و همچنین سبزی معطر، سیر، فلفل و پودر گل را به صورت لایه لایه در ظرف قرار دهید به گونه ای که یک ردیف از مواد مرزه دار نباشد. و یک ردیف دیگر پر از سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل.سپس یک قابلمه را پر از آب کنید و به ازای هر ۲ لیوان آب ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید.همچنین در صورت تمایل می توانید کمی سرکه به مواد فوق اضافه کنید، سرکه طعم خوبی به نمک می دهد، برای هر شیشه یک کیلویی نمک نصف لیوان سرکه کافی است. البته میزان سرکه با ذائقه افراد ارتباط مستقیم دارد. اگر نمی خواهید از سرکه استفاده کنید، لطفا آب را در قابلمه آلومینیومی بجوشانید زیرا در غیر این صورت قابلمه سیاه می شود، کمی صبر کنید تا دما پایین بیاید. وقتی دما از 100 درجه به 80 یا 70 درجه رسید، محلول به دست آمده را در ظرفی پر از مواد مرزه بریزید تا کاسه از محلول پر شود و سطح مواد را کاملا بپوشاند. سپس در ظرف را محکم ببندید و به مدت دو تا سه روز در جای گرم و در صورت امکان در آفتاب قرار دهید. بعد از این مدت آن را به یخچال یا جای سرد دیگری ببرید، چند نکته مهم: 1- هنگام تهیه نمک دقت کنید که همه مواد و حتی ظرف خیلی خشک باشد. وجود رطوبت و قطرات آب باعث کپک زدن نمک می شود.2- بهتر است از ظروف شیشه ای استفاده شود تا ظروف پلاستیکی3_ برخی معتقدند با گذاشتن مقداری نخود خام روی مواد، سرعت تهیه ترشی افزایش می یابد. 4_ برخی افراد یک تکه نان سنگی را روی همه مواد قرار می دهند و از آن به عنوان مایه خمیر استفاده می کنند. خیار . طرز تهیه خیارشور هم مانند روش قبلی است 6_ برگ کرفس و گشنیز را می توان به سبزیجات معطری که در بالا ذکر شد اضافه کرد، امیدواریم لذت زیادی ببرید و لحظات خوشی را در کنار خانواده با تهیه این ترشی خوشمزه سپری کنید. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی فلفل

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …