خواص پیاز

آشنایی با خواص پیاز

پیاز به دلیل وجود مواد قندی، ویتامین ها به ویژه ویتامین C، مواد معدنی به ویژه کلسیم، فسفر و پتاسیم از نظر ارزش غذایی مهم است.

آیا پیاز سفید و قرمز یکی هستند؟

طبیعت پیاز در طب سنتی گرم و خشک است. دمای آن 4 درجه است و دمای پیاز 3 درجه است یعنی پیاز خیلی داغ است. پیاز قرمز گرمتر از پیاز سفید است. در واقع در طب سنتی اعتقاد بر این است که هر چه شکل پیاز گرمتر و کشیده تر باشد، گرمتر و خشک تر است. اگر بد خلق هستید، بهتر است پیاز سفید گردی بخورید که تند کمتری دارد و با مزاج شما سازگارتر است.

یک نوع پیاز

کیفیت پیاز به تندی و شکل آن بستگی دارد. هر چه پیاز داغ تر و طولانی تر باشد، تند تر خواهد بود. مصرف نادرست این سبزی باعث سردرد در افراد گرم مزاج می شود.

ماهیت پیاز پخته چیست؟

طعم پیاز پخته شبیه پیاز خام است، اما پختن حرارت آن را کاهش داده و طعم آن را معتدل‌تر می‌کند. فواید پیاز خام بیشتر دارویی است و حرارت و خشکی بدن را افزایش می دهد اما پیاز پخته ارزش غذایی دارد.

فواید و خواص پیاز برای بدن

پیاز حاوی ویتامین های A، B، C و همچنین آهن، گوگرد، فسفر، کلسیم، پتاسیم، سدیم و ید است که به هضم غذاهای نشاسته ای کمک می کند.از این رو می گویند خوردن پیاز با برنج، و وجود ((سیلیس)) در پیاز باعث تقویت استخوان ها و ماهیچه ها می شود.

به گفته محققان سوئیسی، برای حفظ سلامت استخوان هنگام خوردن پیاز، ترکیبات موجود در پیاز سفید ممکن است پوکی استخوان را کاهش دهد.

پیاز قرمز با مبارزه با سرطان در از بین بردن سلول های سرطان سینه و روده بزرگ موثرتر است.

پیاز مانند سیب منبع عالی آنتی اکسیدانی به نام “کراتین” است. خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

می توانید از پیاز خام یا پخته استفاده کنید اما پیاز خام آنتی اکسیدان بیشتری دارد، البته پختن میزان آنتی اکسیدان این غذا را کاهش می دهد.

درمان اسهال از فواید پیاز برای درمان اسهال استفاده کنید به این صورت که پوست پیاز را بشویید و ده دقیقه در کمی آب بجوشانید سپس روی دستمال بگذارید و فشار دهید تا آب آن گرفته شود. سپس این عصاره را با شکر شیرین کنید. و بنوشید. چند فنجان در روز برای از بین بردن کامل اسهال.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با فواید میوه اوگلی

تقویت سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی با پیاز، پیاز حاوی سلنیوم است که عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می کند.برای درمان سرماخوردگی می توانید چای پیاز درست کنید

پیاز شما را در برابر زخم و ورم معده محافظت می کند مواد غذایی کمی هستند که می توانند رادیکال های آزاد مانند پیاز را از بین ببرند. این خاصیت پیاز در کنار قدرت درمانی این سبزی به شما کمک می کند تا از زخم معده پیشگیری کنید. علاوه بر این، پیاز می تواند در دراز مدت از التهاب معده جلوگیری کند، سلامت پوشش داخلی معده را حفظ کند و تعادل اسیدی آن را حفظ کند.

خواص پیاز,پیاز

خواص پیاز خام و پخته

خواص دارویی پیاز:

پیاز ادرار آور قوی است و پیاز خام و پخته این اثر را دارد.

پیاز در کنترل فشار خون نیز موثر است.

شربت پیاز بهترین دارو برای تسکین دردهای عصبی است شربت پیاز به شرح زیر تهیه می شود:

100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط کرده و تفت دهید تا له شود سپس 400 گرم شکر را بریزید و بجوشانید تا شکر حل شود سپس صاف کرده و در یخچال قرار دهید.

همانطور که گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و مصرف آن باعث کاهش قند خون می شود. افراد دیابتی باید هر روز از آن استفاده کنند.

اگر پیاز را له کنید و زیر شکم فردی که دچار احتباس ادراری است قرار دهید، ادرار را باز می کند.

پیاز نیم پز نیز برای سوختگی مفید است.

پیاز خام باعث تحریک قلب می شود.

پیاز سینه را تقویت و نرم می کند. برای این کار پیاز را آب پز کرده و میل کنید.

پیاز سنگ کلیه را خرد می کند.

پیاز پخته ملین است.

برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز بریزید.

برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش قرار دهید.

ماسک پیاز رنگ چهره را روشن می کند.

یکی از خواص پیاز تقویت لثه است.

بیشتر بخوانید:  نارگیل و خواص آن

پیاز برای درمان عفونت های مجاری تنفسی مانند گلودرد، برونشیت، آنفولانزا و آسم مناسب است.

برای اینکه پیاز سریع هضم شود و افراد معده ظریف آن را بخورند و از خواص آن بهره مند شوند باید در حین پخت پیاز کمی شکر به آن اضافه کنید و این عمل باعث هضم آن راحت می شود.

اگر پشه یا زنبور شما را نیش زد، سریع پیاز را برش دهید و روی محل نیش بگذارید، درد و خارش فورا برطرف می شود.

ترشی پیاز برای رفع یرقان، تقویت معده و روده و افزایش اشتها استفاده می شود.

دانه های پیاز گرم و خشک است و برای افزایش قدرت جنسی استفاده می شود.

برای جلوگیری از ریزش مو از دانه های پیاز پمادی درست کنید و به سر بمالید.

خواص پیاز پخته,طبع پیاز

فواید پیاز خام

خواص پیاز پخته

اگرچه پیاز خام حاوی ترکیبات سولفور بیشتری است، اما پیاز پخته شده منبع غنی فیبر و مس است که برای هضم، سلامت مغز و ارتباطات مغزی عالی است.

همچنین پوست پیاز دارای فلاونوئیدهای زیادی است و بهتر است هنگام پوست کندن پیاز قسمت کوچکتری از آن جدا شود.

پیاز پخته کمتر شیرین و تند است. پیاز پخته ناراحتی سینه را برطرف می کند. جوشانده پیاز با عسل برای درمان سرفه و با عسل و آویشن برای درمان برونشیت مفید است. با پختن یک خلال نازک پیاز در شیر می توان از آن برای تسکین معده درد و ناراحتی عمومی استفاده کرد.

پیاز پخته ادرار آور است و مصرف پیاز پخته به هر شکلی که باشد در رفع ناراحتی های روحی موثر است، اما پیاز پخته شده در عسل برای رفع عوارض بی اختیاری ادرار، در تحریک انرژی جنسی و قرار دادن پیاز داغ پخته روی سوختگی تجویز می شود. محل یا قرار دادن آن در محل بواسیر به دلیل انتقال خون به سطح موثر است. پوست و جمع آوری آن باعث کاهش تشکیل خون در وریدهای هموروئیدی می شود.

در طب سنتی از جوشانده پیاز برای رفع آکنه صورت و التیام زخم های چرک زده استفاده می شود.پیاز نیم پز ضد التهاب است. گذاشتن پیاز نیم پز در محل سوختگی و بواسیر اثر آرام بخشی دارد و اگر دور گردن گرم شود گلودرد برطرف می شود. ضماد پیاز پخته شده به تنهایی یا با داروهای مناسب برای رفع ورم های سرد و با زرده تخم مرغ یا روغن پیه تازه برای تسکین درد مقعد، خارش و تورم مقعد مفید است. با پختن پیاز تاثیر آن بر کنترل کلسترول خون را کاهش می دهید.

خواص آب پیاز پخته,آشنایی با خواص پیاز

آشنایی با خواص آب پیاز پخته

بیشتر بخوانید:  خواص برگ بو و روغن آن

خواص آب پیاز:

آب پیاز دارای خواص ضد التهابی است و می تواند اثرات سوختگی روی پوست را از بین ببرد.برای کاهش درد ناشی از سوختگی و تسریع بهبودی کافی است یک تکه پیاز تازه خرد شده را به آرامی روی محل سوختگی بمالید.

استفاده از آب پیاز و مالیدن آن به صورت برای از بین بردن چین و چروک های پوست مفید است.

آب پیاز همچنین می تواند درد و عوارض ناشی از نیش حشرات را تسکین دهد که با مالیدن برگ پیاز تازه روی محل گزش می توان به آن دست یافت.

مقابله با غلظت خون و رقیق شدن خون یکی دیگر از خواص آب پیاز است. همچنین مصرف آب پیاز در جلوگیری از مشکل چسبندگی پلاکت در خون موثر است.

مالیدن آب پیاز به مو باعث رشد بهتر مو می شود

توصیه های پیاز:

توصیه می کنیم برای تهیه انواع سالاد از پیاز خام استفاده کنید. البته پیاز به تنهایی معجزه نمی کند. هنگامی که یک رژیم غذایی سالم و متنوع از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان می خورید، فواید پیاز افزایش می یابد.

در بیشتر غذاها می توانید از پیاز برای از بین بردن بوی گوشت استفاده کنید، اما اگر می خواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید، از روغن زیاد استفاده نکنید.

اگر پیاز پخته شده را دوست ندارید، می توانید آن را رنده کنید یا از آب آن در غذا استفاده کنید.

برای از بین بردن بوی بد پیاز پس از مصرف، می توانید یک مغز آجیل یا مقداری نان سوخته بخورید یا مقداری لوبیا بجوید و مدتی در دهان نگه دارید.

مطلب پیشنهادی

خواص ماست

از خواص ماست چه می دانید ؟ دوستی با خواص ماست: ماست 1 محصول لبنی هست …