طرز تهیه نان روغنی


نان روغنی برساق کرمانشاهی, نان روغنی تبریز, طرز تهیه نان روغنی همدان طرز تهیه نان روغنی خانگی کرمانشاهی همدانی و تبریزی
بافتی لطیف دارد و می توان از آن به عنوان صبحانه یا میان وعده سالم برای کودکان استفاده کرد. یکی از نان های خوشمزه سنتی ایرانی نوعی نان روغنی است که بافت نرمی دارد و اغلب برای صبحانه استفاده می شود. یکی از نان های روغنی محلی خوشمزه، نان روغنی شیرین بارساق است که در کرمانشاه، کردستان، ایلام و لرستان تهیه می شود. نان روغنی همدان به همین ترتیب درست می شود. از آنجایی که تابه روغن همدان مخروطی شکل است و مانند انگشت تا می شود، آن را برساق نامیده اند. این نان روغنی شیرین را در روغن سرخ می کنند و روی آن شکر می پاشند. در برخی مناطق به آن زردچوبه اضافه می کنند. در ادامه مطلب طرز تهیه نان روغنی ساده و محلی را به شما آموزش می دهیم.نان برساق روغنی کرمانشاهی مواد لازم برای 4 وعده نان برساق زغنی 1 عدد تخم مرغ 1 کیلو ترخون 1 کیلو شکر 1 لیوان شیر 1 لیتر نمک و زردچوبه به میزان لازم روغن جامد یک قاشق روغن برای سرخ کردن یا جامد به میزان نیاز   طرز تهیه نان روغنی برساق به این نان روغنی شیرین در زبان محلی به نام برساق بژی، نان محلی کرمانشاه و استان کردستان می گویند.در این دستور طرز تهیه نان روغنی ساده محلی را به شما آموزش می دهیم، برای درست کردن نان روغنی شیرین، همه مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر به دست آید. اگر خمیر به دست چسبید، کم کم آرد بیشتری اضافه کنید و ورز دهید تا به دست نچسبد. خمیر را در پلاستیک بپیچید و یک روز در جای نسبتا خنک بگذارید تا ور بیاید و اگر داغ است و فکر می کنید خمیر ترش می شود می توانید بگذارید در طبقه پایینی یخچال بماند. روی سطح کار آرد بپاشید. به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و خمیر را با وردنه یا با دست باز کنید البته لازم نیست نازک باشد سپس در روغن نسبتا داغ سرخ کنید. اگر روغن کرمانشاهی دارید می توانید این نان سنتی را با طعم محلی آن تهیه کنید.نان روغنی تبریز مواد لازم برای نان روغنی تبریز آرد سفید 3 لیوان شیر گرم ½ پیمانه آب گرم ½ تخم مرغ 1 تکه کره 50 گرم خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری شکر ½ قاشق غذاخوری نمک 1 قاشق غذاخوری کنجد برای دستمال سفره یک مقدار از  طرز تهیه نان روغنی تبریز شکر و مایه را مخلوط کرده و شیر گرم را اضافه کرده و کمی هم بزنید و در ظرف را بپوشانید و به مدت 10 دقیقه در جای گرمی استراحت دهید تا حباب بزند و ور بیاید.آرد نرم، نمک و کره را در ظرفی بریزید، مایه خمیر و آب گرم را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مخلوط شوند. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، آرد را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا دیگر به دستتان نچسبد. ورز دادن خمیر را به مدت 10 دقیقه ادامه دهید. کف یک بشقاب عمیق را چرب کرده و خمیر را کشیده و روی بشقاب قرار دهید و روی آن را با حوله بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرمی بگذارید تا حجم آن دو برابر شود. دست ها را کمی چرب کنید و خمیر را روی سطح کار ورز دهید تا کمی هوا خارج شود. کف سینی فر را چرب کرده و آرد پاشی کنید و خمیر را به قطر یک سانتی متر باز کنید و داخل سینی فر قرار دهید. همچنین می‌توانید خمیر را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید، دوباره یک پارچه روی آن‌ها بگذارید و اجازه دهید خمیر ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کند، زرده تخم‌مرغ را با ریواس پخته شده مخلوط کرده و روی نان‌ها بمالید و سپس روی آن‌ها کنجد بپاشید. درجه سانتیگراد و بعد از 15 دقیقه خمیر را در فر گذاشته و نیم ساعت میگذاریم تا بپزد سپس گریل را چند دقیقه روشن میکنیم تا طلایی شود.نان روغنی همدان مواد لازم برای نان روغنی همدان 1 عدد تخم مرغ 1/2 فنجان روغن مایع 1/2 لیوان شیر یا آب گرم 3/4 پیمانه شکر 15 لیوان ماست، 1 لیوان مخمر شیمیایی، 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه، 1 قاشق غذاخوری گلاب، 2 قاشق غذاخوری پودر هل یا رازیانه، 1 قاشق مرباخوری چوب زرد، 1 قاشق غذاخوری فلفل قرمز، نصف قاشق چایخوری آرد، حدود 5. 6 لیوان طرز تهیه نان روغنی زنجبیلی, نان روغنی مغزدار, تهیه نان روغنی. سپس مایه را اضافه کرده و روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید تا مایه کف کند و ور بیاید. تخم مرغ، ماست، شکر، گلاب، زردچوبه، نمک، پودر هل، روغن مایع را با هم مخلوط کنید. بکینگ پودر را با نیمی از آرد مخلوط کرده و به مواد اضافه کرده و هم می زنیم، کم کم بقیه آرد را اضافه می کنیم تا خمیر یکدست شود و به دست نچسبد، خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز می دهیم و سپس در ظرفی می ریزیم و روی آن را سلفون بپوشانید و به مدت 2 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.با چنگال یک الگو درست کنید.دانه دانه نان روغنی را در روغن با حرارت ملایم تفت دهید تا دانه ها بپزند و سپس روی حوله قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود و روی آن شکر بپاشید.نان روغنی ارومیه مواد لازم برای نان روغنی ارومیه شیر یا مخلوط شیر و آب 3 لیوان خمیر مایع فوری 1 قاشق غذاخوری نمک 2 قاشق چایخوری آرد حدود 8 لیوان کیک نصف پیمانه و دو قاشق غذاخوری قیمه یا کره یا روغن مایع 1 / 3 پیمانه روغن مایع برای چرب کردن دست 3 قاشق غذاخوری شکر 1 قاشق غذاخوری (در صورت استفاده از خمیر مایع معمولی (زنجبیل و نصف قاشق غذاخوری زنجبیل (می توانید مقدار زنجبیل را به سلیقه خود کم یا زیاد کنید) زرده تخم مرغ برای دستمال سفره 1 قاشق غذاخوری شیر 1 قاشق غذاخوری زعفران خیس شده 1 قاشق غذاخوری کنجد کمی   طرز تهیه نان روغنی ارومیه را به شما آموزش می دهیم در پایان طرز تهیه نان روغنی بدون فر را با شما به اشتراک می گذاریم شیر را گرم کنید و نمک بزنید. و صبر کنید تا شیر ولرم شود و انگشتتان نسوزد.مایه را داخل شیر ریخته و مخلوط کنید و سپس زنجبیل را مخلوط کنید و در آخر آرد را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شود. آرد را یکبار ریخته و خمیر را ورز دهید و یکبار دست خود را در روغن آغشته کنید و دوباره خمیر را ورز دهید، این کار را چند بار تکرار کنید تا خمیر یکدست شود و نچسبد.چسبندگی خمیر را با این روش ورز دادن بهتر استاگر مقدار زیادی آرد داخل خمیر بریزید سفت می شود و نان مرغوبی نخواهید داشت، در مرحله آخر دست ها را چرب کرده و با خمیر به شکل گلوله درآورید، آن را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و روی آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید. و در جای گرم حدود 2 ساعت استراحت می دهیم و حجمش را دو برابر می کنیم و دوباره کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی گرفته شود. داخل قالب یا ظرف مورد علاقه تان را چرب کرده و داخل نان را باز کرده و 20 دقیقه دیگر روی آن را بپوشانید تا استراحت کند، در صورت تمایل روی نان را طرح بزنید. شیر و زرده تخم مرغ و زعفران را مخلوط کرده و روی نان بمالید و کنجد بپاشید. نان را به مدت 20 تا 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. طرز تهیه نان روغنی بدون فر برای تهیه نان روغنی بدون فر می توانید حرارت فر را با شعله کم کم کنید و شعله پخش کن را روی آن قرار دهید و در ظرف را بپوشانید و بگذارید یک ربع بپزد. وقتی یک طرف نان پخته نشده طلایی شد، آن را برگردانید و طرف دیگر را بپزید. .




قبلی روشهای طرز تهیه ماهی شوریده
بعدی طرز تهیه نان اردک یا آگردک



مطلب پیشنهادی



طرز تهیه سوفله پنیر با قارچ و سیب زمینی سوفله یک پیش غذا و دسر …


مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …