روغن سویا | موارد استفاده، عوارض جانبی


روغن سویا, فواید روغن سویا, روغن سویا و درمان طبیعی پوکی استخوان فواید روغن سویا و مضرات روغن سویا برای بدن از آنجایی که روغن سویا به ویژه روغن سویا تصفیه شده دود بالایی دارد و بی مزه است، برای انواع پخت و پز و سرخ کردن مناسب است. روغن سویا (به انگلیسی: Soybean oil) روغنی گیاهی است که از دانه های سویا به دست می آید و برای غذا استفاده می شود. رنگ روغن شفاف متمایل به نارنجی و قهوه ای است. روغن سویا دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله توکوفرول است که ممکن است برای سلامتی مفید باشد نقطه دود روغن سویا به صورت مایع 460 درجه فارنهایت یا 238 درجه سانتی گراد است که این روغن را برای سرخ کردن و پخت و پز مناسب می کند. تحمل حرارت روغن سویا بیشتر از روغن کانولا، روغن ذرت و روغن آفتابگردان است. روغن سویا دارای طعمی خنثی و بی بو است، بنابراین می توان از آن در هر دستور غذایی استفاده کرد. از آنجایی که نقطه دود روغن بالا است، میزان جذب آن در هنگام سرخ کردن کمتر از اکثر روغن های گیاهی است. ارزش غذایی روغن سویا 100 گرم روغن سویا حاوی 16 گرم چربی اشباع شده، 23 گرم چربی تک غیراشباع و 58 گرم چربی غیراشباع چندگانه، 0.6 گرم امگا 3 و 447 گرم امگا 6. با توجه به روش های مختلف تصفیه روغن، ترکیب اسیدهای چرب ممکن است متفاوت باشد. اسیدهای چرب موجود در روغن سویا عبارتند از: 51٪ اسید لینولئیک، 23٪ اسید اولئیک، 7-10٪ اسید آلفا لینولنیک، 10٪ اسید پالمیتیک (اشباع)، 4٪ اسید استئاریک (اشباع) ویتامین های موجود در روغن سویا، یک قاشق غذاخوری روغن سویا حاوی 25 میکروگرم ویتامین K است که 20 درصد نیاز روزانه بدن را پوشش می دهد. ویتامین K نقش بسیار مهمی در لخته شدن خون و تقویت استخوان دارد. حاوی مقادیر کافی ویتامین A، ویتامین E و ویتامین C است که نقش موثری در سیستم متابولیک، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از پیری زودرس دارد.  فواید روغن سویا, روغن سویا در تغذیه طیور, روغن سویا تصفیه شده موارد استفاده از روغن سویا، استفاده از روغن سویا در پخت و پز و صنایع غذایی، استفاده در پخت و پز، روغن سرخ کردنی برای تهیه سالاد، تهیه مارگارین در پخت و پز، تازه نگه داشتن غذا، ماده امولسیون کننده، تولید بیسکویت ترد، ویفر، کراکر، نان و … تولید سس مایونز و سس باربیکیو و … از آنجایی که روغن سویا نقطه دود بالایی دارد، می توان از آن به طور گسترده در آشپزی و صنعت استفاده کرد.نقطه دود دمای معینی است که در آن اسیدهای چرب موجود در روغن شروع به شکستن و اکسید شدن می کنند و ترکیبات مضر ایجاد می کنند.تقویت سیستم ایمنی بدن با روغن سویا 100 گرم روغن سویا تصفیه نشده می تواند حاوی 16.6 گرم پروتئین باشد که در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و می تواند سطح پروتئین بدن را حفظ کند. پروتئین برای بازسازی سلولی ضروری است و زمانی که بدن آسیب می بیند، وجود پروتئین کافی به ترمیم سریعتر سلول ها کمک می کند.روغن سویا منبع اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است.اسیدهای چرب امگا 3 نقش بسیار مهمی دارند. در سلامت قلب و عروق و سیستم ایمنی بدن وجود دارد و می تواند به کاهش التهاب مزمن در بدن کمک کند.روغن سویا همچنین دارای مقادیر بالایی از امگا 6 است. ترکیب مناسب امگا 3 و امگا 6 برای سلامت بدن ضروری است. فواید روغن سویا, روغن سویا و درمان طبیعی پوکی استخوان, روغن سویا امگا 6 پیشگیری از پوکی استخوان با روغن سویا پیشگیری از پوکی استخوان با روغن سویا روغن سویا حاوی فیتواستروژن است که خواصی شبیه به هورمون استروژن در بدن دارد. یکی از کاربردهای مهم این هورمون در بدن زنان، حفظ سلامت و تراکم استخوان است. از آنجایی که سطح هورمون استروژن در بدن زنان پس از یائسگی به شدت کاهش می یابد، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنان افزایش می یابد.جایگزینی روغن سویا به جای روغن های خوراکی دیگر در دوران یائسگی به افزایش سطح استروژن در بدن کمک می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.روغن سویا و سلامت پوست و روغن سویا موازی در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. روغن سویا به حفظ رطوبت پوست کمک می کند و التهاب ناشی از نور خورشید روی پوست را کاهش می دهد. مقدار بالای ویتامین E موجود در این روغن به بهبود سلامت و ترمیم پوست کمک می کند و از طرفی این روغن به بهبود سلامت فولیکول های مو و حفظ رطوبت مو کمک می کند و از ایجاد موخوره و شکستگی مو جلوگیری می کند و به حفظ مو کمک می کند. قابلیت ارتجاعی. تقویت بافت های بدن روغن سویا حاوی ماده ای به نام لسیتین است. لیستین به سلول های بدن کمک می کند تا ویتامین های محلول در چربی را بهتر جذب کنند و این مشکل باعث تقویت اندام های بدن می شود. بهبود عملکرد مغز با روغن سویا حاوی فیتواسترول است که به بهبود عملکرد مغز و اعصاب و جلوگیری از اسکیزوفرنی کمک می کند. فواید روغن سویا, روغن سویا در تغذیه طیور, روغن سویا تصفیه شده بهبود سلامت چشم با روغن سویا بهبود سلامت چشم با روغن سویا روغن سویا حاوی بیوفلاونوئیدها و ویتامین E است که به حفظ سلامت چشم کمک می کند. مصرف روغن سویا در پیشگیری از گلوکوم و آب مروارید مفید است و به افراد بالای 60 سال کمک می کند تا ضعف عملکرد شبکیه را کاهش دهند.عوارض روغن سویا با مقدار زیاد امگا 6: روغن سویا حاوی مقادیر بالایی امگا 6 است و از آنجایی که امگا 6 در بیشتر غذاها وجود دارد و مقدار آن در بدن باید کمتر باشد، باید امگا 3 باشد. مصرف روزانه روغن سویا می تواند تعادل بین این دو اسید چرب را به هم بزند و باعث التهاب مزمن شود.آزمایشی که روی موش ها برای مقایسه روغن سویا و روغن نارگیل انجام شد نشان داد که روغن سویا در مقایسه با روغن نارگیل باعث تغییرات متابولیکی از جمله افزایش چربی و قند خون می شود. افزایش وزن: به طور کلی کالری موجود در روغن نسبت به سایر غذاها بیشتر است و مصرف بیش از حد هر نوع روغنی می تواند منجر به چاقی شود. مطالعات حیوانی نشان داده است که مصرف طولانی مدت روغن سویا باعث افزایش چربی شکم می شود. .

نوشته روغن سویا | موارد استفاده، عوارض جانبی اولین بار در خوی وب. پدیدار شد.

بیشتر بخوانید:  خواص آجیل های عید که نمی دانستید





مطلب پیشنهادی



اسرار خانه داری با دوستانتان به اشتراک بگذارید …

مطلب پیشنهادی

خواص ماست

از خواص ماست چه می دانید ؟ دوستی با خواص ماست: ماست 1 محصول لبنی هست …