طرز تهیه مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی

این روزها اغلب خانم‌های منزل‌دار مشغول درست كردن انواع و اقسام مرباها از میوه‌های فصل هستند كه مربای توت‌فرنگی در رأس همه آنها قرار دارد.

همان قدر كه توت فرنگی به صورت خام، لذیذ و خوشمزه هست، مربا، مارمالاد و شربت آن نیز طرفداران بسیاری دارد.

مواد لازم :

توت فرنگی ریز و سفت و رسیده 1 کیلو گرم
شکر 1 کیلو گرم
وانیل ( در صورت متمایل‌شدن ) 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه :

رایج‌ترین روش برای درست كردن مربای توت فرنگی به شرح زیر هست:

پس از آنكه دم توت‌فرنگی‌ها را سوا كردید و آنها را خوب شستید، توت‌فرنگی‌ها را داخل قابلمه‌ای كه بهتر هست لعابی باشد بریزید، لابه‌لای آنها شكر بپاشید و حدود 8 الی 9 ساعت بگذارید تا توت‌فرنگی‌ها به اصطلاح آب بیندازند. سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوش‌آمدن، كفی روی سطح مربا ایجاد می‌شود كه بهتر هست آن را یكی دوبار بگیرید. در صورتی كه متمایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد اکنون هنگام افزایش كردن وانیل هست. وقتی كه شربت مربا قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای حاضر شدن مربای توت‌فرنگی، به حدود نیم‌ساعت دوران نیاز هست؛ هر چه این مدت طولانی‌تر شود، مربا تیره‌رنگ‌تر می‌شود.

شربت توت فرنگی : در صورتی كه می‌خواهید از شربت مربا نیز به صورت جداگانه استفاده كنید، پیش از پخت كامل توت فرنگی‌ها، مقدار زیادی از آب آن را به داخل کاسه دیگری منتقل كنید و سپس با افزایش كردن مقدار نیم كیلوگرم شكر به توت‌فرنگی‌های داخل قابلمه، حرارت دادن را برای چند لحظه دیگر ادامه دهید تا شربتی كه بعد از افزایش كردن شكر حاصل شده نیز قوام بیاید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه انواع غذای کامل با پنیر صبحانه

نكته: در چنین شرایطی مدت دوران نیم‌ساعته برای پخت كامل توت فرنگی باید كم شود زیرا در غیر این صورت توت فرنگی‌ها در مرحله دوم حرارت دیدن، له می‌شوند یا تبدیل رنگ می‌دهند.

 

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …