طرز تهیه تره شورباسی غذای سنتی آذربایجان

طرز تهیه تره شورباسی, طرز تهیه سوزی شورباسی تبریز, آموزش شوربای تره تبریز تمرین آش تره تبریز، غذای آسان، ارزان و بسیار خوشمزه

آش تره تبریز یا آش تره فرنگی که در زبان محلی به سوزی شورباسی معروف است، یکی از غذاهای سنتی خوشمزه، سالم و مقوی آذربایجان است. آش تبریز یا آش تبریز یکی از غذاهای سنتی آذربایجانی است که عمدتاً در حومه تبریز و تبریز طبخ می شود. این غذای بومی یک غذای کامل، سالم و مغذی است که منبع بسیار خوبی از کلسیم و پروتئین است. در گویش محلی مردم آذربایجان آش علف هرز به سوزی شورباسی معروف است. این آش محلی از علف های هرز کوهی که در فصل بهار در تبریز و حومه می روید تهیه می شود. این سبزی در فصل بهار برداشت می شود و به صورت تازه استفاده می شود و بقیه آن برای مصرف در پاییز و زمستان خشک می شود. این سوپ خوشمزه با ترکیب های مختلفی طبخ می شود که در ادامه با شما به اشتراک می گذاریم.اولین روش پخت تره فرنگی یا سوزی شورباشی. مواد لازم برای ترشی تره. سبزی (تره فرنگی) 200 گرم پیاز. 1 عدد لیمو عمانی. 3 تکه آهک. 100 گرم گوشت. 1 کیلوگرم نمک و فلفل. زعفران به مقدار لازم کره را در قابلمه داغ کرده و آب کنیدپیاز را به ربع برش دهید و به قابلمه اضافه کنید و نیمی از آن را تفت دهید. گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. لپه ها را بشویید و آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و سرخ کنید. 6 پیمانه آب به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید و بگذارید بپزد، پس از پختن لپه، لیمو عمانی، نمک، فلفل و پیازچه خرد شده را اضافه کنید و صبر کنید تا تره کاملا بپزد و آش آماده شود. در صورت تمایل می توانید هنگام افزودن سبزیجات سیب زمینی خرد شده را به سوپ اضافه کنید. می توانید به جای لیمو عمانی آب لیمو یا آبلیمو را جایگزین کنید. در صورت تمایل می توانید زعفران را به این سوپ اضافه کنید.روش دوم پخت ترشی تره یا ترشی سوجی. مواد لازم برای ترشی تره. سبزیجات. برنج 250 گرم (ترجیحاً برنج ایرانی باشد). برای هر نفر یک مشت برنج، سیب زمینی و مقدار متوسط ​​گوجه فرنگی. .2-3 تخم مرغ یک عدد یا یک عدد برای دو نفر مقدار روغن (طبق سلیقه شما روغن زیتون یا روغن کنجد با قیمه، کره یا روغن نباتی) 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری نمک، فلفل، ادویه آبگوشت و زردچوبه به میزان لازم   سوپ تره فرنگی تبریز طرز تهیه تره فرنگی را در آبگوشت تمیز کرده و بشویید وقتی آب آن تمام شد آن ها را به قطعات درشت خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید.گوجه فرنگی درشت خرد شده را به تره فرنگی اضافه کنید و 1 تا 2 دقیقه تفت دهید. مقداری رب و زردچوبه به مواد اضافه کنید. سیب زمینی ها را 6-4 قاچ کرده و همراه با فلفل و ادویه به آب گوشت اضافه کنید و کمی آب به مواد اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا سیب زمینی ها نرم شوند. برنج را اضافه کرده و بعد از 2 دقیقه تخم مرغ ها را به آرامی در قابلمه بشکنید اما تا زمانی که تخم مرغ جا بیفتد هم نزنید. در قابلمه را بدون جوشیدن روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را ببندید تا برنج کاملا بپزد و له نشود به جای برنج می توانید از رشته پلو محلی استفاده کنید. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه هلی کتنی دسر مازندرانی

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …